Boek over de evangelische beweging

0
309
Begin mei verschijnt het boek Typisch Evangelisch. Een stroming in perspectief, onder redactie van Laura Dijkhuizen en Henk Bakker bij uitgeverij Ark Media.

Aan dit grote project hebben meer dan 50 gastauteurs meegewerkt. Het boek beschrijft op anekdotische wijze de opkomst van de evangelische beweging na de Tweede Wereldoorlog en de ontwikkeling die ze sindsdien doormaakt. Naast de beschrijvingen van evenementen, organisaties en kerken wordt ook een aantal cruciale thema’s, zoals de popcultuur binnen de evangelische beweging, zending, leiderschap en theologie verder uitgediept. Dit alles wordt opgeluisterd door een uitgebreide sectie over kunst en portretten van diverse evangelische kopstukken, en omgeven door prachtig full colour beeldmateriaal.

Aanbevelingen
Al lange tijd heb ik uitgekeken naar een beschrijving van de geschiedenis van de evangelische beweging vanaf de Tweede Wereldoorlog. Dit is meer dan zo’n beschrijving. Eigenlijk is het een soort kroniek. Het laat daarom ook iets zien van het bewegingskarakter van de evangelische beweging. Je kunt het niet zomaar onder één noemer vangen. Typisch evangelisch!
Drs. Jan C. Wessels – algemeen secretaris MissieNederland

De evangelische beweging: voor de één een veelkleurige zegen, voor de ander een veelkoppig monster. Maar voor velen vooral onoverzichtelijk. Dit vlot geschreven boek brengt daarin verandering. Een groot aantal denkers uit de evangelische beweging schreef mee, en het resultaat is ernaar: een breed, boeiend overzicht van geschiedenis, instituties, denominaties, festivals, liedcultuur en bepalende personen. Dit boek is onmisbaar voor iedereen met serieuze belangstelling voor de wereld die ‘evangelisch’ heet.
Stefan Paas – hoogleraar missiologie en interculturele theologie, Vrije Universiteit en Theologische Universiteit Kampen

Uitgever: Ark Media, mei 2017
Hardcover, 320 pagina’s
ISBN: 9789033801228 Prijs € 28,99