Geen geweld in Gods naam!

0
332
Het is de hoogste tijd voor de mensheid en de vrije wereld dat de belijders van alle religies opstaan en uitroepen: Niet in Gods naam!

Bij uitgeverij Kok verscheen in oktober 2016 Rabbi Jonathan Sacks’ Niet in Gods naam – Een pleidooi tegen religieus extremisme en religieus geweld waarin hij pleit dat de boodschap van liefde even krachtig wordt verkondigd als de boodschap van de predikers van haat.

Over het boek
Niet in Godsnaam is een aanklacht tegen het misbruik van Gods naam ter rechtvaardiging van geweld. Jonathan Sacks onderzoekt de wortels van geweld in relatie tot religie. Hij focust op de spanningen die er van oudsher zijn geweest tussen Jodendom, Christendom en Islam. Jonathan Sacks pleit vurig voor de samenwerking tussen de wereldgodsdiensten in de strijd tegen geweld en terreur.

Over de auteur
Rabbi Lord Jonathan Sacks (1948) is een van de belangrijkste religieuze leiders van dit moment. De Britse rabbijn en filosoof schreef meer dan 25 boeken. In Niet in Gods naam pleit hij ervoor dat de boodschap van liefde even krachtig wordt verkondigd als de boodschap van de predikers van haat. Eerder verscheen Leven met verschil (Meinema).
In mei 2016 ontving Jonathan Sacks de Tempeltonprijs vanwege zijn levensbeschouwelijke bijdrage aan het maatschappelijke debat en vanwege zijn werk ten behoeve van de interreligieuze dialoog. Eerdere winnaars van deze prijs waren onder anderen de veertiende dalai lama Tenzin Gyatso, Billy Graham, Frère Roger van Taizé, Desmond Tutu, Bill Bright en Moeder Teresa.

Niet in Gods naam
Een pleidooi tegen religieus extremisme en religieus geweld
Rabbi Jonathan Sacks
paperback
352 blz.
ISBN 9789043527187
€ 23,99
e-ISBN 9789043527194
€ 9,99