Internationale Bijbelstudie nu ook in Nederland beschikbaar

0
394

Stichting Bible League maakt wereldwijd gebruik van Project Filippus. En nu is het materiaal ook beschikbaar in Nederland. Project Filippus is een Bijbelstudieprogramma gericht op evangelisatie en discipelschap. Deelnemers leren het Evangelie kennen en leren Gods Woord lezen en begrijpen. En ze leren hoe ze als discipel kunnen leven. Wereldwijd zijn afgelopen jaar 1,9 miljoen mensen met het Evangelie bereikt via Project Filippus.

Het programma wordt uitgevoerd onder volwassenen, jongeren, kinderen en onder speciale doelgroepen als gevangenen.

Project Filippus is het Bijbelstudieprogramma van Bible League. Het verhaal van Filippus in Handelingen 8 vormt de basis voor dit project. Filippus legde het Woord van God uit aan iemand anders. Het principe is heel eenvoudig. Iemand, een Filippus, verzamelt een groep mensen om zich heen die hij of zij de Bijbel leert lezen en begrijpen. Dit gebeurt door samen de Bijbel te lezen en vragen te beantwoorden over wat er gelezen is. Vervolgens wordt onderzocht hoe de deelnemer dit kan toepassen in zijn of haar leven. Uiteindelijk gaat een aantal van de deelnemers zelf als Filippus aan de slag. En zo verspreiden zij het Evangelie weer verder. Dat is het vermenigvuldigende effect van Project Filippus.

De titel van het boekje dat gebruikt wordt is ‘Jagen naar het Doel’. Dit boekje bevat Bijbelstudies die deelnemers helpen om te ontdekken wat er in Gods Woord staat én hoe ze kunnen groeien in discipelschap. En – heel belangrijk – hoe ze dat kunnen toepassen in hun leven. Voor meer informatie of om het Bijbelstudiemateriaal aan te vragen kan contact opgenomen worden met Bible League via info@bibleleague.nl of 033 472 58 00.

Bron: BibleLeague