‘Jeugdwerk.info zet nieuwe stap’

0
309
We zijn een stichting! Dat heeft het netwerk van Jeugdwerk.info gevierd aan het begin van 2019. Nadat er de afgelopen twee jaar stevig geïnvesteerd is in het christelijk jeugdwerk was het tijd voor een volgende stap: het oprichten van een stichting.

Stichting

Het Innovatieve Netwerk voor Freelancers en Onderzoek in christelijk jeugdwerk is gestart in 2017. Nadat het netwerk, van zelfstandige jeugdwerk professionals, twee jaar lang heeft samengewerkt in het jeugdwerk was het tijd voor een nieuwe fase. Met de Stichting Jeugdwerk.info is er een betere positie gevonden en laten we ook zien dat het initiatief duurzaam is. De huidige kartrekkers van Jeugdwerk.info vormen het bestuur, aangevuld met twee externen. Martin de Groot, Gert Schouten en Ramona van den Hoed zullen het netwerk vertegenwoordigen in het bestuur. Joanneke Vreeken is als penningmeester toegetreden en daarnaast zijn we nog op zoek naar een externe voorzitter.

Aanleiding

Het initiatief voor Jeugdwerk.info in januari 2017 is genomen door Wout Schonewille;  ‘gemeenten hadden behoefte aan een meer flexibele inzet van jeugdwerk professionals en tegelijk  wilden we als jeugdwerkers samen werken en elkaar scherp houden.’
Naast al het goede wat er al gebeurd door landelijke jeugdorganisaties en lokale jeugdwerkers biedt Jeugdwerk.info ‘a Boost’ door Advies, Begeleiding, Ontwikkeling, Onderzoek, Spreken en Trainen.

Activiteiten

De afgelopen twee jaar hebben zo’n 18 jeugdwerkers deel uitgemaakt van Jeugdwerk.info en elkaar ontmoet, bemoedigd en samen opdrachten uitgevoerd. Naast de ondersteuning van gemeenten uit verschillende christelijke stromingen worden er ook lokale jeugdwerkers begeleid door partners van Jeugdwerk.info. Daarnaast zijn er ook voor diverse landelijke jeugdorganisaties opdrachten uitgevoerd waardoor we een flexibele schil kunnen bieden met specifieke ervaring en kennis voor organisaties.

Plannen

Het komende jaar willen we onze activiteiten meer onder de aandacht brengen van kerken en gemeenten en waar mogelijk ook concepten ontwikkelen die een impuls geven aan kwalitatief goed jeugdwerk. Daarnaast willen we graag participeren in initiatieven voor professionalisering van jeugdwerkers. Als coördinator zal Wout Schonewille verantwoordelijk blijven voor de dagelijkse leiding van Jeugdwerk.info. ‘We blijven dienstbaar aan het christelijk jeugdwerk omdat ons hart klopt voor God en voor jongeren’.

Bron: Jeugdwerk.info