Organisatie geëerd voor wereldwijde pastorale en humanitaire werk

0
357
De Path to Peace Award 2019 gaat naar Kerk in Nood (ACN). De in 1947 door de Nederlandse pater Werenfried van Straaten opgerichte hulporganisatie treedt in de voetstappen van onder meer Kofi Annan en Lech Walesa.

Aartsbisschop Bernardito Auza, permanent waarnemer van de Heilige Stoel bij de Verenigde Naties en voorzitter van de Path to Peace Foundation, zei dat de organisatie wordt geëerd voor “al haar wereldwijde humanitaire en pastorale werk ter ondersteuning van vervolgde christenen.”

Eerbetoon aan donateurs
“Het is een grote eer voor Kerk in Nood om deze prestigieuze prijs te ontvangen,” aldus Joris van Voorst tot Voorst, directeur van kerk in Nood Nederland. “De erkenning van ons werk ten behoeve van de vervolgde Kerk over de hele wereld is een eerbetoon aan de vrijgevigheid en trouw van onze donateurs.” Thomas Heine-Geldern, uitvoerend voorzitter van Kerk in Nood Internationaal, zal de onderscheiding in ontvangst nemen tijdens de uitreikingsceremonie op 22 mei in New York.

Wereldwijd actief
Kerk in Nood ondersteunt jaarlijks 5.000 projecten in meer dan 140 landen. In 2018 verdeelde de organisatie meer dan € 120 miljoen voor de training van seminaristen, religieuzen en catechisten, noodhulp, vervoer, de bouw van kerken en kapellen en tal van kerkelijke programma’s. Ook is de organisatie één van de voortrekkers van de wederopbouw in Irak en Syrië. Kerk in Nood werd in 1947 opgericht door de Norbertijner pater Werenfried van Straaten, een Nederlandse priester die na de Tweede Wereldoorlog werd gevraagd tegemoet te komen aan de noden van vluchtelingen en ontheemden in Duitsland. De organisatie is sinds 2011 erkend als een pauselijke stichting.

Waarneming Verenigde Naties
De Path to Peace Foundation ondersteunt de permanente waarnemingsmissie van het Vaticaan bij de Verenigde Naties. De stichting werd in 1991 opgericht om de diplomatieke inspanningen van de missie uit te breiden en financiert onder meer humanitaire projecten in ontwikkelingslanden.

Bron: Kerk in Nood