Lancering City Movements Nederland

0
980

Afgelopen donderdag is tijdens de werkconferentie van TEAR in Haarlem de website www.citymovements.nl gelanceerd. Het is een initiatief van verschillende organisaties en lokale stadsbewegingen en wordt gefaciliteerd door Agapè. Een City Movement is een stadsbrede beweging van kerkelijke en maatschappelijke netwerken die zich vanuit een gezamenlijke visie inzetten voor de bloei van de woonplaats. Het doel van de website is om lokale stadsbeweging initiatieven te inspireren, te ondersteunen en te versterken.

“De hele Kerk is nodig om met het hele evangelie de hele stad te bereiken.”

Dat is heel beknopt de visie van een City Movement volgens Hans Luttik, stadscoördinator in Haarlem en mede-initiatiefnemer. “Wereldwijd is er een beweging gaande waarin God kerken en christenen beweegt om samen op te trekken voor de bloei van de stad. We zien die beweging ook in Nederland, waar in de afgelopen jaren in tientallen Nederlandse steden en dorpen netwerken en partnerschappen zijn ontstaan. We willen die beweging graag zichtbaar maken, ondersteunen en versterken.”

De website wil de stadsbeweging zichtbaar maken en mensen inspireren om ook in hun eigen stad of woonplaats bij te dragen aan de vorming van een City Movement. Voorbeelden uit in Nederland en internationaal dienen als inspiratiebronnen. Meer inspiratie is te vinden in video’s, boeken en andere websites. “De website is niet af maar dient als een platform dat in beweging is om te informeren, te inspireren en te verbinden”, aldus Roy Timmerman, die de website maakte.

“Wellicht is het belangrijkste de nieuwsbrief die 3 à 4x per jaar zal verschijnen. Daarmee kan je de beweging goed volgen.”

City Movements Nederland is een netwerk met een groeiend aantal partners, zowel landelijk als lokaal. De uitnodiging om te participeren is aan een diverse groep organisaties en lokale initiatieven. “Het bijzondere is dat ieder initiatief en elke plaats heel anders is”, aldus Hans Luttik. “Wanneer we van elkaar leren, ontstaan een aantal principes en good-practices die de beweging in andere plaatsen kan versnellen.” Om dat proces te versterken worden lokale initiatieven en ook landelijke organisaties van harte uitgenodigd om bij te dragen in samenwerking en partnerschap met City Movements.

Bron: Agapè